Spela på trav

I Sverige är travsporten stor och allt fler upptäcker tjusningen i att spela på trav. Alla kan vara med och spela, oavsett ålder och kunskapsnivå. Dock kan det vara klokt att skaffa lite kunskaper om man vill ha större chans att vinna.

 

 

Hur går det till att spela på trav?

Om man vill spela på trav bör man titta igenom travprogrammet för att se vilka hästar som ska vara med. Här kan man se hästens ålder, kön, färg, vem som ska köra hästen, vem som äger den med mera. Man kan också se hästens senaste lopp, och hur det har gått för den. Man väljer sedan om man vill satsa på hästen eller inte. Vanligen finns det ett så kallat spelstopp. När detta infaller kan man inte längre lägga några satsningar på loppet. Ofta äger detta stopp rum några minuter innan loppet ska starta. Detta är viktigt att komma ihåg om man vill spela.

Att spela online

I dag har det blivit mycket populärt att spela på trav online. Man kan till exempel spela direkt på spelbolagets hemsida. Här kan man se ändringar som gjorts i travprogrammet direkt. Man kan exempelvis se om någon häst har blivit struken, om någon har bytt skor på hästen eller liknande. Det kan vara en bra idé att titta lite extra på detta eftersom alla dessa faktorer kan inverka på en hästs chans att vinna i loppet.

När man vill spela tar man fram de lopp man vill spela på. Man får då se hästarna som ska vara med och det är sedan enkelt att klicka i den eller de hästar man vill spela på i loppet. Man kan välja hur många hästar man vill och man ser hela tiden hur stor insatsen är. Man betalar sedan sitt spel genom sitt bankkort och får ett spelkvitto som visar att spelet är lagt.

Att spela direkt på travbanan

Om man vill kan man också spela direkt på travbanan. I dessa fall har man ofta chans att se hästarna värma upp innan man lägger sina spel. När man känner sig nöjd går man till sekretariatet eller spelluckan och berättar vilka hästar man vill spela på och efter detta får man även här ett spelkvitto. Ofta råder samma spelstopp här som på nätet. I vissa större tävlingar kan man dock spela på enskilda lopp även efter att det första loppet har börjat. Detta kan vara lönsamt om det plötsligt blir någon förändring. Det kan till exempel vara så att någon häst plötsligt stryks eller så ändrar någon sin skoinformation.

Att spela hos ombud

Man kan också välja att gå till ett ombud och spela där. Om man väljer detta tar man med sig en spelkupong som man lämnar till ombudet. På kupongen har man markerat sina spelade hästar och kupongen läses sedan in i ombudets dator. Man får sedan ett spelkvitto och man kan gå hem och titta på loppen via sin tv om man så vill. Om man spelar via ombud får man också en rättningskod som kan användas för att kontrollera hur många rätt man fått online.